woensdag 22 juli 2009

Rekening van 740 euro voor weghalen teek

Wie een teek in zijn lichaam ontdekt, moet voortateekan nog maar eens drie keer nadenken voor hij daarmee naar het ziekenhuis stapt. Een 34-jarige Bredanaar moest maar liefst 740 euro afrekenen voor het laten weghalen van een teek bij de  spoedeisende hulp!

De man ontdekte, dankzij een oplettende collega, daags na een uitstapje naar de Ardennen dat een teek had toegeslagen in zijn been, zo meldt De Telegraaf.

Een snelle ingreep was noodzakelijk, luidde het advies. En dus snelde de man naar het nabijgelegen ziekenhuis in Den Bosch, waar op de spoedeisende hulp de teek binnen een minuut verwijderd was.

Eind goed, al goed. Tot de Bredanaar een maand later de rekening onder ogen kreeg van maar liefst 740,36 euro!

Toegegeven, de spoedeisende hulp is nou niet bepaalde de plek waar je moet zijn om een tekenbeet te laten behandelen. Maar de desbetreffende afdeling heeft een grote fout begaan door de man gewoon te helpen. Ze hadden hem ook naar de huisarts of huisartsenpost kunnen sturen.

Nog schandaliger is het dat een woordvoerder van het ziekenhuis tegen de krant durft te beweren dat de rekening niet abnormaal hoog is. Dan ben je volgens mij toch elk besef van realiteit kwijt! Op deze manier lopen de kosten van de zorg wel heel erg op