zondag 12 april 2009

Het ongerepte natuurgebied De worp

Vandaag op IMG_0034 (Medium)pad gegaan naar het ongerepte natuurgebied De worp. In de schaduw van de Biesbosch ligt het kleine  natuurgebied De worp, een natuurgebied waar u kunt komen zonder dat u eerst moet varen. U kunt zo vanuit Drimmelen naar dit natuurgebied toe lopen. IMG_0045 (Medium)

De naam de worp dank dit gebied overigens aan de meest voorkomende handelingen van de vroegere Drimmelse  bevolking: het werpen van visnetten.

In de veengronden van De worp werd vroeger wel turf gestoken, maar daarna heeft de natuur de vrije hand gehad. Zo onIMG_0058 (Medium)tstond in de loop der jaren een spookachtig broekbos. Hierin groeien niet alleen allerlei boomsoorten, maar ook bijzondere planten als de  gele lis, pluimzegge en moerasmelkdistel. Het is ook een ideale plek vIMG_0026 (Medium)oor vogels om hun eieren te verstoppen.

Een wandeling door het plaatsje Drimmelen zelf is ook schitterend. De mooie gracht met mooi opgeknapte huizen uit de 19e eeuw. Elke bewoner heeft iets moois gemaakt van zijn of haar huis en tuin.