zaterdag 11 april 2009

Beverpad

VandaIMG_0051 (Medium)ag heb ik een flinke wandeling gemaakt via Drimmelen het Beverpad afgelopen tussen de schapen naar Lage Zwaluwe. Het is een geasfalteerd fietspad van drie meter breed en bijna 7  kilometer lang op de kruin van de dijk tussen Drimmelen en Lage Zwaluwe. Het waterschap is eigenaar van de dijk.

Vanaf het pad heeft de fietser of wandelaar een mooiIMG_0039 (Medium) beeld van  het buitengebied van Drimmelen, met aan de ene kant het water van de Biesbosch met zijn grienden die kaal zijn of enorme uitlopers hebben. Daartussen bevinden zich ruigte en struiken en hier en daar een opgaande boom. Het is een stukje natuur dat is ontstaan door menselijke activiteiten.

Voor veel vogels een aantrekkelijk territorium. Zo huizen er dus om beurten uiteenlopende soorten als wilde eend, fazant,  braamsluiper, matkop, tuinfluiter, merel, tjiftjaf, pimpelmees, Vlaamse gaai, zomertortel en wielewaal.  IMG_0045 (Medium)

En aan de andere kant het mooie polderlandschap bij het Gat van den Ham. Het fraaie landschap laat nog sporen zien van vroegere dijkdoorbraken. Erg indrukwekkend!