woensdag 11 maart 2009

Lentewandeling

 Zie, hoor, ruik en proef de lente in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen op zaterdag 28 maart! De twee uur durende 'Lentewandeling' start om 10.00 uur bij Landgoed Bosch en Duin, Oude Bosschebaan 1 in Udenhout.

 In geuren en kleuren

Eindelijk is het weer zover. Het voorjaar is losgebarsten. Het kale beeld dat we van de winter hebben, verandert in snel tempo in een wereld vol kleuren. De vogels zijn in hun mooiste verenpak gekleed en fluiten tussen het ontluikende groen. Ze zijn druk in de weer, want het broedseizoen is in volle gang. Maar ook de bloemen en de vele bijzondere insecten dragen hun steentje bij aan het kleurenpalet.

 Je kunt het voorjaar niet alleen zien en horen, maar ook ruiken en voelen. Haal maar eens diep adem en ervaar de geuren die ons vertellen dat het leven een nieuwe start heeft gemaakt. Ook op het stuifzand is goed te merken dat het lente is. Wanneer de zon maar even schijnt, gaat de temperatuur al flink omhoog. Tijdens de wandeling zullen de duingidsen je op enthousiaste wijze begeleiden, want ook zij zijn met hernieuwde energie aan dit seizoen begonnen.

 Kosten en aanmelden

Het IVN Consulentschap Brabant organiseert de excursie in opdracht van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De excursie is gratis. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy's. Aanmelden is niet nodig.